הסיפור שלנו
אינאס הזמינה חברות יהודיות וערביות מהגליל לשתות קפה ב"מועדון ארוחת הבוקר" שהקימה. אבל "אף אחת לא באה לבית קפה בשביל לשתות קפה…"
סיפרנו סיפורים אישיים על עצמנו, על המשפחות שלנו, איך הגענו לגליל, על חוויות שלנו בחיבורים הרב-תרבותיים, על זכרונות, על כאב, על אכזבות, על הצלחות. התחלנו לחלום על מה היה אילו? אילו הכרנו כאן יותר: יותר נשים, מיותר תרבויות, שחולמות כמונו על יותר!
אנחנו חיות בגליל גב לגב במקום פנים אל פנים. נפגשות "כשצריך" בקניות, בהמתנה יחד בתור לרופא. חיות במקביל ולא בשיתוף. אירועי מאי 2021 הזכירו לנו כמה ה"שקט" באיזורי החיים המעורבים שביר. כשהחשדנות גדלה וכל קבוצה חזרה להתסגר בתוך עצמה, החלטנו שנמאס לנו מהמצב הקיים ושהגיע הזמן להשפיע מלמטה למעלה. הקמנו את "מעגלי حكايات חיכאיאת"- מרכז למספרות סיפורים לנשים ערביות ויהודיות.
"לכל אישה יש סיפור שראוי להישמע. כל סיפור יכול להיות השראה ומניע להתקדמות לנשים אחרת"
המטרה שלנו בהקמת המרכז, לאפשר חיבורים וקשרים לעשייה משותפת, לשיח פנים אל מול פנים. המרחב יהווה בית שני לנשים, למפגשים רב-תרבותיים ורב-גילאים, יקדם העצמה אישית ומקצועית. יהווה מרכז ידע והעשרה. אנחנו מאמינות שאיסוף ותיעוד הסיפורים בספרייה דו-לשונית ייצור תשתית נגישה להבנת החיים המשותפים, ישנה מציאות קיימת, ויספר סיפור משותף וחדש בגליל, בארץ ובעולם.
מי אנחנו
הצוות שלנו
השותפים שלנו לעשייה חברי עמותת "דיאלוג-אדם, סביבה ומדע" שמטרתו חינוך,
השכלה והכשרה מקצועית בסביבה רב-תרבותית.
פרויקט "מעגלי חיכאיאת" הוקם על ידי 3 פעילות חברתיות המעורות בהוויה הרב-תרבותית המורכבת של האזור.
אינאס זבידאת
בעלת החלום של מעגלי חכאיאת
מנהלת "מלח אלבלד" – תנועת נוער לצעירים ערבים בישראל (חלק מארגון "אחרי") במטרה לבנות את דור המנהיגות הערבית הבא בישראל. בעלת תואר שני בחינוך, מנחה פדגוגית. בעלת מרכז "בסאט אלריח"- לצמיחה והתפתחות אישית להורים וילדים.
דורית קראוס גבאי
לאחרונה כותבת סיפורים
לא שווה לחיות בארץ שלנו ללא חתירה מתמדת לחיים משותפים. זאת הדרך היחידה! פועלת בנחישות לבנייה וביסוס של חיבורים לחיים משותפים כדי שנוכל לספר סיפור חדש לדורות הבאים.
אורה זיגלמן
מחברת חיבורים ויוצרת קשרים
מעלה חיוך על פניהם של אנשים עם מוגבלות במועדון חברתי אזורי, חברת מליאה במועצה, מתנדבת ומעורבת במגוון פעילויות בקהילה. בעלת תואר שני בגרונטולוגיה וייעוץ ארגוני.
סאמיה נאסר
ומתרגמת תוכן דו-לשוני באתר
פעילה במעגלים שונים לקירוב לבבות בין יהודים וערבים. מנחה קבוצות ומדריכה בתוכניות המפגישות תלמידים יהודים וערבים. אחראית בעמותת "עמדא", להעלאת מודעות לחולי דמנציה, בחברה הערבית.
טלי וישניה שבתאי
ומנחת סדנאות Photo Voice
יועצת לארגונים בתחומי גיוון ופיתוח תרבות ארגונית מכלילה. מנחה סדנאות בגישת Photo Voice –שימוש בשפת הצילום ובפוטותרפיה להשמעת קולם של קבוצות בכלל, וקבוצות גיוון בפרט, לקידום שינוי חברתי.
נילי גפנן
"סיפור סיפורים" בערבית ועברית
אומנית סיפור סיפורים, ושחקנית. מוסמכת להנחיית קבוצות בקונפליקט. פיתחה סדנה בשם "גשר תרבותי דרך עולם הסיפורים" שנבחרה ונכללה בפרויקט "מסע תקווה ישראלית".
ד"ר מיכל בת-אור
"דיאלוג- אדם, סביבה ומדע"
מטפלת באמצעות אמנות חזותית, וחלק מהסגל הבכיר של ביה״ס לטיפול באמצעות אמנויות באוניברסיטת חיפה. כתבה, ואיירה את ספר הילדים ״החברות מגבעת הסלמנדרות״ השוזר חלק מהנרטיבים ההיסטוריים של שני העמים.
טוביה ארז
עובד כמהנדס אזרחי ביחד עם עובדים מהחברה הערבית. מעריך ומכבד את המשותף כמו גם את שונה. מעבר לקשר המקצועי, יוצר קשרים אישיים בפתיחות וברוח טובה, שומר על חילופי דברים הומוריסטיים, הנוגעים להבדלים בין התרבויות.
ד"ר אורנה מילר
מרצה למדעי-המחשב במכללה האקדמית להנדסה בראודה בכרמיאל. פועלת למינוף המפגש בין סטודנטים ערבים ליהודים במכללה, שמאפשר לכולם לעבור בהצלחה את אתגרי הלימודים ולהשתלב כבוגרים בתעשייה ובהייטק.